Útravaló

Amikor belépsz az Erdő Templomába, el kell felejtened az olyan bonyolult dolgokat, mint az energiák, a rezgések, vagy a mágia! Amikor belépsz, a misztérium életre kel, és a Szellemek irányt mutatnak.
El kell felejtened, hogy mindenre logikus magyarázatot keresel, mindennek nevet akarsz adni és be akarod sorolni a körötted lévő ismereteket!
Amikor belépsz, az egyetlen kategória az Egység lesz. A legtisztább Egység, melyre a csend mélyén virágzó bölcsesség lágy hullámain lelsz.

Közelgő fesztivál
Közelgő fesztivál

Gyakori kérdések velünk kapcsolatban

 

Kérdés: Mi az a Rezervátum?
Válasz: Ahogy a bevezetőben is áll: Hosszú útkeresésünk végén egy Őseink által kikövezett ösvényre bukkanunk, ami az Erdő szívébe vezet. Itt már a legősibb formájában találkozhatunk a Természet minden teremtményével, köztük saját magunkkal is. A Természetszellemek beszélnek hozzánk, ahogy szépszüleink szépszüleivel is tették, ám hangjukat egyre kevesebben hallják és még kevesebben értik meg. Lassanként eljutunk oda, hogy a Fák, a Folyók, a Vadak, vagy a Hegyek már nem is szólítanak meg bennünket, mert hiábavalónak vélik. A Rezervátum nem más, mint a réges-régi bölcselet öröksége. Egy olyan hely, ahol megőrizzük a mondanivalójukat, hogy az még akkor is hallható legyen, ha már többé nem nyilatkoznak meg, egy hely, ahol a szelídítetlen Természet és ember harmóniájának mélysége új értelmet nyer. Amit Közösségünk tesz, az nem szól többről és nem kevesebbről, mint a Természetszellemek tiszteletéről, és a Velük való minél szorosabb kapcsolat kialakításáról, valamint ápolásáról.

 

Kérdés: Ti szektások vagytok?
Válasz: Nem. Mi egy egyházi jogú vallási közösség vagyunk, ahol mindennemű befolyásolás nélkül éli meg minden tagunk a Természettel való legmélyebb kapcsolatát.

 

Kérdés: Milyen irányzatot követtek? Wiccák, druidák, vagy boszorkányok vagytok?
Válasz: A Természet útját követjük, irányzatoktól távol, a színtiszta misztérium legpuritánabb, letisztult megélésével.

 

Kérdés: A közösségetek tagjai hogy nevezik magukat?
Válasz: Nem érezzük szükségét, hogy öndefiníciónkkal foglalkozzunk, hiszen nem a külvilág felé tesszük, amit teszünk. Ha megkérdezik bármelyikünket, valószínűleg csak annyit mond majd, hogy ő “a Természet Útját követi”, vagy hogy ő “egy egyszerű szélbőrű”.

 

Kérdés: Bárki csatlakozhat hozzátok?
Válasz: Igen és nem. Nincs semminemű megkötésünk a csatlakozni vágyó nemére, korára, vagy bármely beállítottságára nézve, ám a közös munka védelmét szolgáló rendkívül szigorú kiválasztási procedúránknak köszönhetően igen ritkán kerül közénk új személy. Erről bővebben itt: http://rezervatum.com/hogyan-lepjek-az-osvenyre/

 

Kérdés: Ti miben hisztek pontosan?
Válasz: Nem kell hinnünk semmiben. A hitre azokban az esetekben van szükség, amikor valamit nem tudunk személyesen megtapasztalni. A mi gyakorlatunk a tapasztalatokra épül, és ha valamivel már személyesen találkoztunk, akkor többé nincs értelme hinni benne, ahogy nem szokás hinni például a tűzcsapban sem.

 

Kérdés: Milyen állatokat szoktatok feláldozni a szertartásaitok során?
Válasz: Semmilyet.

 

Kérdés: Hogyan térítitek meg az embereket?
Válasz: Nem térítünk. Sehol nem lehet találkozni velünk parkolókban, ahol arról próbálnánk valakit meggyőzni, hogy csatlakozzon hozzánk. Hiszünk abban, hogy akinek hozzánk kell kerülnie, az idővel ránk talál. Nincs okunk görcsösen új tagok beszerzésén fáradozni és nem is vezet jóra, ha megpróbálunk másokat letéríteni saját ösvényükről.

 

Kérdés: Találkoztok félelmetes dolgokkal is?
Válasz: A szelídítetlen Természet nem tündérmese. Nagyon is gyakran van félnivalónk.

 

Kérdés: Tartotok pünkösdöt?
Válasz: Nem. Megvannak a magunk ünnepei.

 

Kérdés: Ki a vezetőtök?
Válasz: Nincsenek vezetőink, alapelvünk a hierarchiamentesség. Mind Egyek vagyunk az Egyből. Természetesen vannak egyes adminisztratív szerepkörökre dedikált személyek, valamint a szertartások vezetése a Vének feladata, de a döntések meghozatalának joga mindenkor a Közösséget illeti.

 

Kérdés: Milyen nyilvános eseményeitek vannak?
Válasz: Ritkán ugyan, de szervezünk olyan alkalmakat, amelyeken kívülállók is részt vehetnek. Ilyenkor is előszűréssel dolgozunk.
Ezeken felül, a tagságon kívüli személyek számára is nyitott az esküvő, a temetés, vagy éppen az újszülöttek bemutatásának lehetősége.

 

Kérdés: Miért csak ennyi nyilvános információ érhető el rólatok?
Válasz: Mindennapi tevékenységünket rendkívül szigorú titoktartás övezi, emiatt nem tudunk több nyilvános részletet megosztani magunkról.

 

Kérdés: Hogyan kerülhetek kapcsolatba veletek?
Válasz: A Kapcsolat menüpontban található kapcsolatfelvételi űrlapon, vagy a nyilvanoskapcsolat<kukac>rezervatum<pont>com címen üzenhet nekünk. Az elküldött levelekre hamar válaszolunk, és megpróbálunk a lehetőségekhez mért legszélesebb körű információval szolgálni.

 

 

Ha itt nem talált választ a kérdésére, kérjük, írjon nekünk levelet!